Seriemördande transvestit, 83, åtalas för styckmord – hade avhugget ben i sin rullstol

Bild: New York Police Department
  • Måndag 14 mar 2022 2022-03-14
E-post 76

Harvey Marcelin, 83, åtalas för styckmord på en 68-årig kvinna i Brooklyn i New York, rapporterar New York Post. Marcelin, som är transvestit, greps av polis efter att övervakningskameror visade hur hon försökte göra sig av med den döda kvinnans kroppsdelar. Vid gripandet hittade polisen kvinnans huvud i Marcelins lägenhet.

En vän till den mördade kvinnan rapporterade henne som saknad den 2 mars. Därefter hittade polisen hennes ben på gatan och hennes torso i en shoppingvagn.

Läs även: Ung man mördades av kannibal efter Grindr-date på julafton

Övervakningsbilder ska visa hur Marcelin, som var rullstolsburen, hade kvinnans ben i sin rullstol, och hur hon försökte göra sig av med hennes torso.

Kvinnan bodde på Stonewall house, ett seniorboende för HBTQ-personer och hennes sista livstecken var när hon sågs på övervakningsbilder gå in i Marcelins lägenhet den 27 februari.

Marcelin har dömts två gånger för att ha dödat flickvänner, och har tillbringat sammanlagt 50 år av sitt liv i fängelse för dåden.

Hon dömdes till minst 20 år i fängelse efter att ha skjutit ihjäl sin flickvän 1963, och blev villkorligt frigiven 1984.

Två år senare dömdes hon till mellan 6 och 12 års fängelse för dråp efter att hon knivhuggit en ex-flickvän vars kropp hon dumpade i en väska på trottoaren nära Central Park. Hon frisläpptes 2019.

Flera personer som New York Post pratar med ifrågasätter hur en rullstolsnburen person kan ha genomfört det senaste dådet på egen hand.

– Hon satt i en jävla rullstol. Jag förstår inte hur hon gjorde det hon gjorde med den här senaste. Hon är så skör. Bara att göra sig av med kroppen som hon gjorde, hon måste haft hjälpt, säger John Gallagher, 30, som är bekant med Marcelin.

– Jag tänker mig att det inte är lätt ens med verktyg att göra sig av med en kropp. Det verkar mycket för en 83-åring, särskilt en i rullstol, fortsätter han.

– Jag tycker inte Marcelin borde ha släppts ur fängelse. Om hon inte var rehabiliterad borde hon inte släppts ut. Och så mördar hon igen, säger en av offrets grannar på Stonewall house till New York Post.

Läs även: Lesbiskt par styckmördade nioårig son efter könsoperation i hemmet

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag