”Sexuellt utåtagerande” man delade rum med anorektisk kvinna på sjukhus – misstänks för våldtäkt

Foto: Pixabay
  • Söndag 27 jun 2021 2021-06-27
E-post 339

HUDDINGE En man i 70-årsåldern kom under torsdagen till Karolinska sjukhuset i Huddinge i behov av vård. Mannen ska ha varit sexuellt utåtagerande mot personalen som fick tillkalla väktare. Trots detta lades mannen in i samma rum som en kvinna som han misstänks ha utsatt för en grov våldtäkt, rapporterar Expressen.

Personalen gick ronden förbi rummet där mannen och kvinnan var inlagda vid 22-tiden, och vid 23-tiden skickade kvinnan ett sms till sin mamma om att hon ska ha blivit våldtagen.

Läs även: Man åtalas för våldtäkt på tåg – tyckte att kvinnan visade för mycket hud

Mamman såg inte sms:et förrän dagen efter, och åkte till sjukhuset. Den misstänkta mannen hade då lämnat sjukhuset, men greps på fredag eftermiddag och har anhållits.

– En person sitter anhållen för våldtäkt som har begåtts på Karolinska sjukhuset i Huddinge i torsdags, säger Jouråklagaren Jonas Bergendal, som leder förundersökningen, till Expressen.

Kvinnan var inlagd på Karolinska på grund av anorexi och var så svag i sina muskler att hon inte kude motsätta sig det misstänkta övergreppet.

– Det är skandal att man placerar en sådan person ihop med någon som inte kan freda sig på något sätt, säger Expressens uppgiftslämnare.

Läs även: Misstänkt för barnvåldtäkt var redan dömd till fängelse

Läs även: Häktad för våldtäkt på 14-åring – greps i Tyskland efter DNA-träff

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag