SFI-elever hoppar av distansundervisning i Malmö

Genrebild. SFI på Kista Folkhögskola. Foto: Johan Fredriksson/CC BY-SA 3.0
  • Tisdag 19 maj 2020 2020-05-19
E-post 1132

SFI-elever lämnar utbildningen i Malmö på grund av att den bedrivs på distans. Över 500 elever har hoppat av utbildningen i Malmö, och språkförbistring och bristen på teknisk utrustning ska vara två viktiga orsaker till de många avhoppen.

Över 500 elever har hoppat av SFI-undervisningen i Malmö sedan den börjat bedrivas på distans på grund av coronaviruset, rapporterar P4 Malmöhus.

Språkförbistring och brist på teknisk utrustning uppges vara två viktiga orsaker till att många SFI-elever har svårt att klara utbildningen på distans.

– Om det blir så att vi måste fortsätta på distans kommer eleverna tröttna och det kommer att ta mycket längre tid för deras utveckling, säger Anna Gren, SFI-lärare i Malmö, till Sveriges Radio.

Läs även: Analfabeter får undantag från distansundervisning på SFI i Norrköping

Det är inte bara i Malmö som coronapandemin ställt till det för SFI-elever. SFI i Norrköping har fått göra undantag från kravet på distansundervisning för de SFI-elever som inte kan läsa.

– För eleverna på dom absolut lägsta grupperna med minst språk, där får vi ju bjuda hit dom i små grupper och prata med dom, helt enkelt, säger Anders Frick, rektor för SFI i Norrköping, till SVT Nyheter.

Läs även: Texter om ”svennar” används i SFI-undervisningen – försvaras av lärare

Läs även: S och SD vill ha språktest för personal på äldreboenden – MP emot: ”Stigmatiserande”

Bli PLUS-medlem

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag