Sis-hemmen i stabsläge efter rymningar – nu väntar ”drastiska åtgärder”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 18 maj 2023 2023-05-18
E-post 0

Efter flera uppmärksammade rymningar går Sis ungdomshem nu upp i stabsläge. Det rapporterar P4 Göteborg som tagit del av interna dokument från myndigheten, och är något som också Sis bekräftar.

I dokumenten skriver myndigheten att man upplever en förtroendekris i ljuset av den senaste tidens händelser och att det därför är dags för ”drastiska åtgärder”.

Läs även: Rymlingar fick halvtimmes försprång när polisen kontaktades med FAX

En av åtgärderna är en revision av säkerhetsklassningen av samtliga boende på Sis-hem. Därtill ska besök som beviljats utanför hemmen ses över.

Tidigare i maj flydde två tonårspojkar som misstänks för två separata skjutningar i Stockholm från Sis-hemmet Nereby utanför Göteborg. Ungdomshemmet har därefter ställt in fotbollsträningar och badhusbesök.

Utöver rymningen i Nereby har ytterligare rymningar skett från Sis-hem runt om i landet. Däribland i Skåne och Örebro, rapporterar P4 Göteborg.

Läs även: Säkerhetsdirektören efter nya rymningen från Sis-hem: ”Har hög säkerhet”

Läs även: Förrymda 14-åringar tillbaka på Sis-hem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag