Sjöstedt (SD) förbannad på Ygeman: ”Han ska fan veta hut”

Anders Ygeman. Foto: Olaf Kosinsky (CC BY-SA 3.0)
  • Tisdag 15 mar 2022 2022-03-15
E-post 1568

SVERIGE Anders Ygeman anser att Sverigedemokraterna ägnar sig åt ”historierevisionism av astronomiska mått” när man pratar om invandringen till Sverige. ”Han ska fan veta hut”, svarar SD-toppen Oscar Sjöstedt enligt Svenska Dagbladet.

Under helgen sade Oscar Sjöstedt, SD:s ekonomisk-politiske talesperson, till SVT:s Rapport att asylinvandringen till Sverige mestadels har bestått av ekonomiska migranter – till skillnad från de riktiga flyktingar som nu kommer från Ukraina.

Detta fick integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) kommentera på ett möte med riksdagsjournalisterna på tisdagen.

– Det är en historierevisionism av astronomiska mått när han hävdar att kriget i Syrien inte var nåt riktigt krig, eller att kriget i Jugoslavien inte var ett riktigt krig. Man misstänker att det är en annan sorteringsmekansim Sverigedemokraterna ägnar sig åt, sade ministern och tillade:

– Hudfärg, religion, sådana saker som upptagit Sverigedemokraternas intresse under ganska lång tid.

Oscar Sjöstedt har i sin tur fått kommentera Ygemans uttalande.

– Det där är ren jävla lögn. Han ska fan veta hut. Jag blir rätt jävla irriterad faktiskt. Han ska veta hut, säger Sjöstedt enligt SvD.

– Det jag konstaterar är att människor passerar flera säkra länder, kanske 5-6-7 säkra länder. Då gör man inte det av skyddsskäl. Om man till exempel befinner sig i Danmark och förflyttar sig till Sverige så gör man det av ekonomiska skäl för att vi har ett mer generöst bidragssystem. Men han ska veta hut. Jag blir förbannad.

Läs även: Ensamkommandes förbund rasar mot hjälpen till ukrainska flyktingar: ”Hyckleri och dubbelmoral”

Läs även: De välkomnar ukrainare på flykt: ”Ett antal stora skillnader”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag