Skola sparkar trygghetsvärd – våldtäktshotade Lamottes barn

Bild: Nyheter Idag/Faksimil Facebook
  • Torsdag 15 okt 2020 2020-10-15
E-post

En man som skickat grova hot till Joakim Lamotte om våldtäkter på hans barn fick arbete som trygghetsvärd på en gymnasieskola i Malmö. Det avslöjade Joakim Lamotte själv i ett Facebookinlägg på tisdagen. Mannen har nu avskedats från skolan, som skriver till Nyheter Idag att mannen bara hann arbeta på skolan i två veckor. 

En man som skickat grova våldtäktshot till frilansjournalisten Joakim Lamotte som riktade sig mot hans barn fick arbete som trygghetsvärd på Thoren Business School i Malmö.

Läs även: Lamotte ger Strandhäll svar på tal efter väst-attacken: Säg upp ditt personskydd hos Säpo

I meddelandet som mannen skickat till Lamotte skriver han bland annat att han hoppas ”att någon tar och knullar sönder dina barn som om de vore djur som ska avrättas”.

Thorengruppen, som driver Thoren Business School, skriver till Fria Tider att man ”skyndsamt utrett ärendet” och avskedat mannen.

Thorengruppen skriver även till Fria Tider att man gjort en ”övergripande genomlysning” av sina rutiner kring anställningar, men att man begärde ut mannens belastningsregister inför anställning och ”där påvisades inga oegentligheter enligt de krav som ställs från myndigheterna.”

Enligt Fria Tider dömdes mannen i maj förra året för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Thorengruppen har även publicerat ett pressmeddelande med svar som är snarlika de som gavs till Fria Tider.

Läs även: SR till Lamotte efter attacken i Kronogården: ”I vilken mån bidrar du själv?”

Joakim Lamotte uppmärksammar att mannen fått sparken i ett Facebook-inlägg på torsdagen. Lamotte skriver också att polisen lagt ned förundersökningen mot mannen med motiveringen att ”vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan misstänkas för brottet”.

TRYGGHETSVÄRD FÅR SPARKEN FRÅN SKOLA EFTER VÅLDTÄKTSHOT MOT BARN.

POLISEN LÄGGER NER ANMÄLAN UTAN ATT ENS FÖRHÖRA…

Publicerat av Joakim Lamotte Onsdag 14 oktober 2020

 

Nyheter Idag har varit i kontakt med Niklas Westman, informationschef på Thorengruppen. Westman hänvisar till pressmeddelandet, men vill också tillägga att ”medarbetaren i fråga enbart varit anställd hos oss i cirka två veckor. Det har florerat andra uppgifter i sociala medier-kanaler”.

Läs även: Afghanske mördaren i Kil: ”Jag hade mördat Joakim Lamotte”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag