Skoldebattörer sågar Strandhäll efter nytt klavertramp

Bild: Av Kristian Pohl / Regeringskansliet/CC BY 3.0/Luisella Planeta/Pixabay
  • Torsdag 22 dec 2022 2022-12-22
E-post 438

Tidigare miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) totalsågas av skoldebattörer efter ett utspel om digitaliseringen i skolan. I polemik mot utbildningsminister Mats Persson menar Strandhäll att den så kallade ”digitaliseringen” av skolan är nödvändig för att förbereda ”våra barn för vad som väntar dem”, vilket får hård kritik.

Annika Strandhäll har redan visat att det inte finns någon gräns för vilka expertområden man kan ge sig på med en utbildning till hårfrisörska i bagaget.

Genom sitt engagemang i den fackliga rörelsen och socialdemokratin har Strandhäll hittills betat av posterna som chef för Socialdepartementet, socialförsäkringsminister, socialminister och miljö- och klimatminister.

Läs även: Använde TV-serie som argument mot kärnkraft – nu får Strandhäll mothugg av serieskaparen

På onsdagen gav sig en fullständigt orädd Strandhäll på ett nytt expertområde: pedagogik och skolpolitik.

Den här gången handlar det om digitaliseringen av den svenska skolan, där svenska skolbarn under en längre tid har försetts med plattor och datorer, vilket fått kritik av allt fler forskare och skoldebattörer.

Den nya utbildningsministern Mats Persson (L) tycks ha tagit till sig av kritiken. I ett inlägg på Twitter, där han länkar till en debattartikel från Expressen av skolminister Lotta Edholm, skriver Persson att ”Eleverna lär sig bättre. Lärarna efterfrågar det. Det minskar skärmarnas dominans i våra barns liv. Nu rullar vi tillbaka digitaliseringsexperimentet.”

Då kastar sig en orädd Annika Strandhäll hals över huvud in i debatten på ännu ett område. ”Digitaliseringsexprimentet?!?! Jo för framtiden kommer ju bli mindre digital?! Vi alla kommer återgå till blyertspenna, papper och suddgummi? Skönt att vi förbereder våra barn för vad som väntar dem” skriver Strandhäll i en tweet som citerar Perssons inlägg.

Läs även: Hård kritik mot Strandhäll efter nytt Twitterhaveri

Rödgrön vana trogen har Strandhäll begränsat möjligheten att svara till konton som hon följer eller nämner. Ändå får hon flera svar som är kritiska till hennes position i frågan.

Ett stort antal twitteranvändare har utnyttjat möjligheten att citera Strandhälls inlägg, och dessa skräder inte orden. Många av dem är lärare och kända debattörer i skolfrågan, och flera är vänstersympatisörer.

Alla är emellertid inte kritiska till Strandhälls inlägg i debatten. Ett fåtal konton ger sitt stöd.

Läs även: Strandhäll skyller valförlust på SD-avlönad ”trollarmé”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag