Skyttedal lämnar KD – blir politisk vilde

Bild: European People's Party/Nyheter Idag
  • Torsdag 15 feb 2024 2024-02-15
E-post 0

Sara Skyttedal lämnar Kristdemokraterna och blir politisk vilde under sin sista tid i Europaparlamentet innan Europavalet i juni, rapporterar Expressen.

I slutet av januari petades Sara Skyttedal som Kristdemokratisk kandidat till Europaparlamentet och ersattes av Alice Teodorescu Måwe. Anledningen uppgavs vara att Skyttedal ska ha försökt bli kandidat för SD, något hon nekade till i SVT:s ”30 minuter”.

– Jag konfronterades med något som bara finns i Ebba Busch fantasi, sade Skyttedal till SVT.

Nu lämnar Skyttedal partiet och blir politisk vilde i Europaparlamentet under de sista månaderna av mandatperioden, som avslutas med Europavalet i början av juni.

– Det är en ganska märklig situation, att jag varken har fått bli hörd av den styrelse som fattat det här beslutet och sedan inte ens fullt ut fått reda på skälen till varför man har landat där man har gjort. Det är en situation jag inte riktigt känner att jag kan befinna mig i, säger Skyttedal till Expressen.

Expressen: Känner du förtroende för Ebba Busch? 

– Nej. Verkligen inte. Jag känner inte att jag litar på ett ord. 

Skyttdal säger till tidningen att hon funderat på att lämna partiet en tid.

– Men givet att det är ett så stort beslut så ville jag absolut inte göra det när känslorna var som mest intensiva och starka, säger Skyttedal och fortsätter:

– Jag inbillar mig att det känns lite som att man skriver på sina skilsmässopapper. Man kanske vet att det är nödvändigt för att det är dysfunktionellt. Men det är svårt att inte samtidigt tänka på allt det fina som man har varit med om. Men jag tror att det är det bästa för oss båda.

Läs även: Skyttedal nekar till SD-anklagelser: ”Ebba Busch fantasi”

Läs även: KD petar Skyttedal – ersätter med Teodorescu

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag