Skyttedal nekar till SD-anklagelser: ”Ebba Busch fantasi”

Bild: European People's Party/Nyheter Idag
  • Onsdag 24 jan 2024 2024-01-24
E-post 0

På fredagen avslöjade SVT att Sara Skyttedal petas som Kristdemokratisk kandidat till Europaparlamentet och ersätts av Alice Teodorescu Måwe. Anledningen uppges vara att Skyttedal ska ha försökt bli kandidat för SD, något Skyttedal nekar till i SVT:s ”30 minuter”.

– Det fanns en tydlig plan för att avsätta mig, säger Skyttedal i programmet.

Skyttedal säger att hon redogjort för de kontakter hon har haft med Sverigedemokraterna, och hävdar att det endast handlat om två informella samtal, och att de inte handlat om att hon försökt hamna på SD:s lista till EU-valet.

– Jag har absolut inte ställt några krav om det, och inte heller fått ett sådant erbjudande, säger Skyttedal.

Skyttedal uppger även att partiledare Ebba Busch anklagade henne för att ha planerat att kandidera för KD för att därefter byta parti till Sverigedemokraterna, vilket hon nekar till.

– Jag konfronterades med något som bara finns i Ebba Busch fantasi. Min bild är att jag har varit glasklar med hur dom här kontakterna har sett ut långt innan det blev ett problem. Jag uppfattar att Ebba Busch inte har varit ärlig mot mig med sina avsikter, säger Skyttedal

Läs även: KD petar Skyttedal – ersätter med Teodorescu

Läs även: Skyttedal: ”Jag kommer berätta vad som hänt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag