Småpartiernas krav på Löfven: mer invandring

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 7 Dec 2018 2018-12-07
E-post 7017

STOCKHOLM Enligt källor till Expressen pressas Löfven hårt i de pågående regeringsförhandlingarna om att överge den restriktiva invandringspolitik som han lovade i valrörelsen.

Under valrörelsen lovade Löfven att Sverige skulle ha en restriktiv invandringspolitik fram tills EU enades om en gemensam politik på området. Bland annat skulle den tillfälliga asyllag som infördes 2016 bli permanent, med begränsad familjeåterförening och tillfälliga uppehållstillstånd.

Men enligt flera källor till Expressen  har nu C, L, V och MP gjort gemensam sak i regeringsförhandlingarna och pressar S på eftergifter i invandringsfrågan.

Läs även: Lööf mjukar upp retoriken gentemot Socialdemokraterna

I ett twitterinlägg på tisdagen skrev Jonas Sjöstedt (V) att man var överens med Annie Lööf om familjeåterförening.


I Annie Lööfs kravlista till Löfven var även familjeåterförening en viktig punkt, medan L:s migrationspolitiska talesperson Fredrik Malm säger till Expressen att frågan om familjeåterförening är viktig.

– Det kan vara svårt för oss i Sverige, som har sluppit krig så länge, att förstå vilka enorma tragedier detta handlar om. Vi måste ha en humanistisk ådra, säger Malm.

Läs även: SD:s villkor för att stödja Alliansen: Lööf hålls borta från migrationspolitiken

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag