”Snälla, ställ ned glaset” – Uppmaningen till Strandhäll efter hårda angreppet mot migrationsministern

Bild: Magnus Liljegren/Regeringskansliet / Missvain CC BY 4.0
  • Lördag 22 apr 2023 2023-04-22
E-post 0

I ett Twittersvar till Maria Malmer Stenergards (M) löfte om stram invandring går Annika Strandhäll till hårt angrepp mot migrationsministern och skriver att hon hoppas att hon ”kommer kunna leva” med sig själv. ”Snälla, ställ ned glaset”, uppmanar då Adam Danieli, politiskt sakkunnig på Justitiedepartementet.

– Vi har precis samma ingångsläge som SD. Vi kommer aldrig kunna ställa oss bakom en pakt som inte innebär en stramare invandring till Sverige. Det är också den målsättning jag har i förhandlingarna i rådet.

Det citatet från en intervju med SVT twittrar migrationsminister Maria Malmer Stenergaard ut tillsammans med en artikel som handlar om SD:s krav på regeringen att stoppa EU:s migrationspakt.

Läs även: SD kräver att regeringen stoppar EU-parlamentets migrationspakt

I en kommentar till tweeten med en något oklar grammatik och meningsuppbyggnad skriver då Annika Strandhäll, tidigare bland annat socialminister och miljöminister, följande till migrationsministern:

”Du är så mysig Maria. Hoppas att du i förlängningen kommer kunna leva med dig själv och vad du nu inte vara bidrar till utan i din nya roll också historiskt kommer få ansvara för.”

Den mångåriga S-ministern får då en uppmaning från Adam Danieli, politiskt sakkunnig på Justitiedepartementet och tidigare projektledare på Timbro.

”Snälla, ställ ned glaset”, skriver Danieli. Det får Strandhäll att gå i taket och utlova att hon ska kontakta hans arbetsgivare.

Riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm svarar att Strandhälls anklagelse mot Malmer Stenergaard är värre än Danielis kommentar. Det håller inte S-profilen med om.

Strandhäll kritiseras även av polisen Peppe Larsson efter angreppet. Men hon står på sig.

På torsdagskvällen skrev Annika Strandhäll att hon ”inom en snar framtid” kommer att dra ned på sitt twittrande. Detta på grund av ”trollaktivitet, ett allt sämre samtalsklimat och allt mer av vidriga kommentarer”.

Nyheter Idag kan emellertid konstatera att hon i vart fall än så länge tycks fortsätta sin Twitteraktivitet i samma takt och med samma ton som vanligt.

Sedan tweeten där hon lovade att dra ned på twittrandet har hon i skrivande stund publicerat åtminstone 26 inlägg på plattformen, inräknat kommentarer på andras inlägg.

Läs även: Strandhäll lovar dra ned på Twitter: ”Sorg över att progressiva röster mobbas bort”

Läs även: Lindberg om att Strandhäll drar ned på twittrandet: ”Större demokratiskt problem”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag