Strandhäll lovar dra ned på Twitter: ”Sorg över att progressiva röster mobbas bort”

Bild: Faksimil Twitter/Sveriges riksdag
  • Fredag 21 apr 2023 2023-04-21
E-post 0

Annika Strandhäll (S), tidigare bland annat socialminister, lovar att dra ned på sitt twittrande i en serie inlägg på plattformen. Strandhäll skriver att hennes beslut beror på att ”progressiva röster” mobbas på plattformen. Som exempel nämner hur hon själv har kallats ”hårfrisörska eller alkoholist”.

Annika Strandhäll har tidigare varit en flitig twittrare, med över 23 tusen inlägg på plattformen. Åtskilliga av hennes inlägg har rönt stor uppmärksamhet och lett till debatt, inte minst om tonen som S-toppen har använt.

Läs även: Strandhälls pinsamma påhopp efter tragiska beskedet

Men nu ska det alltså vara slut med Strandhälls twittrande. Eller i alla fall blir det betydligt mindre av varan, enligt en serie Twitterinlägg från Strandhäll på torsdag kväll.

”Kommer inom en snar framtid dra ned på min aktivitet på twitter till förmån för andra sociala medier. Trollaktivitet, ett allt sämre samtalsklimat och allt mer av vidriga kommentarer och rena falsarier om mig som person har underbyggt detta beslut. Jag måste dra en gräns” skriver hon.

Strandhäll skriver att hon kommer finnas kvar på Facebook och Instagram, och att hon känner ”sorg över att progressiva röster så tydligt mobbas bort” från Twitter.

”På senare tid har det inte handlat om politik utan om rent hittepå för att förminska mig hårfrisörska eller alkoholist, inget är relevant eller stämmer utan bara svartmålning” skriver Strandhäll, som även hänvisar till att hennes tonåriga barn läser det som skrivs på Twitter.

Läs även: Strandhälls nya fadäs: Delade fejkbild på regeringen

Läs även: Strandhäll rasar mot avskaffat danstillstånd: ”Jag blir så arg, är de helt verklighetsfrånvända!”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag