Lindberg om att Strandhäll drar ned på twittrandet: ”Större demokratiskt problem”

Bild: Sveriges riksdag/Nyheter Idag
  • Fredag 21 apr 2023 2023-04-21
E-post 0

Annika Strandhälls beslut att dra ned på sin aktivitet på Twitter innebär ett ”större demokratiskt problem” menar Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg, som anklagar den borgerliga högern för att ”tiga kring SD:s roll i denna utveckling”. Andra är mindre imponerade av Strandhälls beslut att dra ned på twittrandet.

På torsdag kväll meddelade Annika Strandhäll (S), tidigare bland annat socialminister, att hon kommer dra ned på sitt twittrande. Strandhäll hänvisade till att ”progressiva röster” mobbas på plattformen, och nämnde hur hon själv har kallats ”hårfrisörska eller alkoholist”.

Läs även: Strandhäll lovar dra ned på Twitter: ”Sorg över att progressiva röster mobbas bort”

Nu får Strandhäll stöd av Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg, som i ett Twitterinlägg på fredag morgon menar att Strandhäll neddragna aktivitet på Twitter innebär ”ett större demokratiskt problem”.

”Det finns ett större demokratiskt problem när personer som Strandhäll inte längre riktigt har möjlighet att vara aktiva på en plattform som twitter pga näthatet. Vill den demokratiska borgerligheten verkligen fortsätta tiga kring SD:s roll i denna utveckling?” skriver Lindberg.

Lindberg fortsätter med att hävda att det är ”totalt urspårat på Twitter”. Detta på grund av näthat, som enligt Lindberg organiserats av ”extremhögern”.

Andra är mindre imponerade av Strandhälls beslut att dra ned på sin aktivitet på Twitter.

Läs även: SSU:s distriktsordförande: ”Jag hatar Israel som land”

Läs även: Strandhälls pinsamma påhopp efter tragiska beskedet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag