”Snövit”-regisssörens son sågar nya woke-versionen

Bild: E=/CC BY 2.0/Public Domain
  • Måndag 21 aug 2023 2023-08-21
E-post

Sonen till David Hand, som regisserade Disneys klassiker ”Snövit och de sju dvärgarna” från 1937, sågar den nya versionen av filmen, som enligt uppgifter har skippat både dvärgarna och kärlekshistorien från originalet.

– Det finns ingen respekt för vad Disney gjorde, eller vad min far gjorde, säger han till brittiska Telegraph.

Det fortsätter stormar kring Disneys nyversion av Snövit. Ovädret kring började med att skådespelaren Peter Dinklage, känd från HBO:s jättesucce Game Of Thrones, kritiserade nyinspelningen i podcasten ”WTF”.

Dinklage reagerade på att Rachel Zegler, som har latinamerikansk bakgrund, ska spela Snövit, samtidigt som de sju dvärgarna är kvar i filmen.

– Ni är progressiva på ett sätt men sedan gör ni fortfarande den jävla bakåtsträvande historien om sju dvärgar som bor tillsammans i en grotta, vad fan håller ni på med? sade Dinklage i podden enligt Vanity Fair.

Disney tog åt sig av kritiken och förklarade att man kommer hantera de sju dvärgkaraktärerna på ett annat sätt ”för att undvika att förstärka stereotyper”.

– För att undvika att förstärka stereotyper från den ursprungliga animerade filmen, kommer vi närma oss de här sju karaktärerna på ett annat sätt, sade en talesperson för Disney till Vanity Fair.

Läs även: Dvärgskådespelare rasar mot Game of Thrones-stjärnan: ”Han är inte dvärgarnas konung”

När de första bilderna från nyinspelning släpptes, visade det sig att dvärgkaraktärerna hade hanterats genom att helt enkelt avskaffats.

På bilderna syntes nämligen ett antal skådespelare, av vilka endast en såg ut att möjligen vara dvärg, vandra fram över en äng tillsammans med Rachel Zegler. Övriga ”dvärgar” var helt vanliga skådespelare med olika hudfärg, och Disney har bekräftat att bilderna är från filmen, vars dvärgar alltså inte kommer vara dvärgar.

Sedan fick huvudrollsinnehavaren Rachel Zelger hård kritik efter en intervju med kanalen Extra, där hon uppgav att inte ens kärlekshistorien kommer finnas kvar i nyversionen, samtidigt som hon sågade den älskade gamla klassikern.

– Den ursprungliga tecknade filmen kom ut 1937, och det är väldigt uppenbart. Den hade ett stort fokus på hennes kärlekshistoria med en snubbe som bokstavligen stalkar henne… (skrattar) weird, weird. Så det gör vi inte den här gången, säger Zelger.

Intervjuaren: Så ingen prins eller en annan sorts prins?

– Vi har en annan approach till vad jag är säker på att många kommer anta är en kärlekshistoria bara för att vi har med en kille i filmen, Andrew Burnap, bra kille.

– Det är en av de saker som jag tror folk kommer anta om vad det faktiskt kommer vara, men det är inte någon kärlekshistoria alls, vilket är väldigt, väldigt underbart, och om hon hittar kärleken på vägen kan man bara gissa.

– Det är en inre resa hon ger sig ut på för att finna sig själv, och hon träffar en massa personer på vägen som gör resan otrolig.

Nu sågar David Hand, som är son till originalets regissör David Hand, den nya versionen av Snövit i en intervju med brittiska Telegraph.

Enligt Hand är nyversionen ”förolämpande” mot fadern original, och han menar att både fadern och Walt Disney ”skulle vända sig i sina gravar” om de såg vad Disney gör med nyversionen.

– Deras idéer är så radikala nu. De ändrar historierna, de ändrar hur karaktärerna tänker. De hittar på nya saker som är woke, och jag gillar inte något av det. Ärligt talat känns det en aning förolämpande, vad de har gjort med några av sina klassiker. Det finns ingen respekt för vad Disney gjorde, eller vad min far gjorde, säger Hand till Telegraph.

Läs även: Problemet med Hollywoods version av woke

Läs även: Bud Light säljs billigare än vatten efter woke-fiasko

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag