Dvärgskådespelare rasar mot Game of Thrones-stjärnan: ”Han är inte dvärgarnas konung”

Peter Dinklage och Dylan Postl. Bild: Gage Skidmore/CC BY-SA 3.0/Miguel Discart/CC BY-SA 2.0
  • Lördag 29 jan 2022 2022-01-29
E-post 463

Disney har meddelat att man kommer tänka om när det gäller rollbesättningen av nya ”Snövit och de sju dvärgarna” efter att Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage kritiserat beslutet att göra film om sju dvärgar. Men nu får Dinklage i sin tur kritik av andra dvärg-skådespelare som menar att han riskerar deras jobb.

Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage, som spelade huvudkaraktären Tyrion Lannister i den populära fantasysserien, gick till hård attack mot Disney för bolagets planerade nyinspelning av ”Snövit och de sju dvärgarna” i podcasten WTF.

Läs även: Disney bad svenska tv-tittare om ursäkt för ”I Jultomtens verkstad”

Dinklage reagerade på att Rachel Zegler, som har latinamerikansk bakgrund, ska spela Snövit, samtidigt som de sju dvärgarna är kvar i filmen.

–  Ni är progressiva på ett sätt men sedan gör ni fortfarande den jävla bakåtsträvande historien om sju dvärgar som bor tillsammans i en grotta, vad fan håller ni på med? sade Dinklage i podden enligt Vanity Fair.

Disney har tagit åt sig av kritiken och förklarat att man kommer hantera de sju dvärgkaraktärerna på ett annat sätt ”för att undvika att förstärka stereotyper”.

–  För att undvika att förstärka stereotyper från den ursprungliga animerade filmen, kommer vi närma oss de här sju karaktärerna på ett annat sätt, säger en talesperson för Disney till Vanity Fair.

Det är oklart vad detta exakt innebär, men nu rasar andra dvärgskådespelare mot att Peter Dinklage med sitt angrepp på Disney riskerar att ta skådespelarjobb ifrån dem.

– Det gör mig illamående att tänka att det är sju roller för dvärgar som inte kan få vanliga roller, eller väldigt få och långt emellan, och nu är dom borta på grund av honom, säger skådespelaren Dylan Postl, som även är känd som fribrottaren ”Hornswoggle”, till Daily Mail.

– Peter Dinklage är den största dvärg-skådespelaren, förmodligen genom alla tider, men han är inte dvärgarnas konung för det, fortsätter Postl, som påpekar att Dinklage själv inte hade problem med den kliché-aktiga rollen som dvärg i en fantasyserie.

– Det hade han inga problem med. Men nu ska han vara progressiv? Kom igen, säger Postl.

Flera andra dvärgskådespelare håller med Postl.

– Jag hoppas att de ger småväxta personer skådespelarjobb. Peter Dinklage kan ha förstört för andra dvärgskådespelare här, säger Jeff Brooks, 62, som själv gärna hade tagit en roll i filmen, till Daily Mail.

– Det är en förlorad möjlighet att göra en film med sju småväxta där de faktiskt har avsedda roller, säger Katrina Kemp, 31, till Daily Mail.

Läs även: Disney blockerar ”rasistiska” barnfilmsklassiker

Läs även: Par övergav adoptivbarn – hävdar att hon var vuxen dvärg som hotade att mörda dem

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag