Sonesson (M) sågar Johansson (S): ”Sitter och ylar på Twitter”

Sonesson (M) och Johansson (S). Foto: Nyheter Idag / Kristian Pohl - Regeringskansliet
  • Söndag 29 maj 2022 2022-05-29
E-post 1951

Att Staffanstorp satte sig på tvären och vägrade ta emot fyra kvotflyktingar förargar justitieminister Morgan Johansson (S). ”En ynkedom”, skriver Johansson på Twitter och anklagar kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) för att springa och gömma sig. Men när Sonesson bjöd in Johansson till debatt tackade justitieministern nej. ”Att en minister sitter och ylar på twitter samtidigt som han tackar nej till debatt är inte bara oärligt utan även fegt”, skriver Sonesson på Facebook.

Staffanstorps starke man fortsätter med att anklaga Johansson för att vara både ”feg och oärlig”, men värst av allt ”dålig på sitt jobb”.

Han lägger sedan upp en skärmdump av en sms-konversation där det framgår att både Morgan Johansson och migrationsminister Anders Ygeman (S) – som också kritiserat Staffanstorps beslut – tackar nej till en debatt med Sonesson.

Sonesson avslutar inlägget med att bjuda in justitieministern till debatt ytterligare en gång.

”Morgan, hör av dig, så att vi kan arrangera en ny debatt”, skriver Sonesson.

Sonessons inlägg föranleddes av en tweet från Johansson där han länkade till en SVT-intervju med de kvotflyktingar som Staffanstorp inte ville ta emot.

I tweeten skriver Johansson att vägran är i strid med lagen. Han går även hårt mot Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell eftersom denne inte uttalar sig i frågan.

Läs även: Seger för Staffanstorp – slipper fyra kvotflyktingar efter vägran

Läs även: Sonesson (M): Tillåt enbart flyktinginvandring från Ukraina

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag