”Spermaterrorism” kan bli straffbart i Sydkorea

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 12 aug 2021 2021-08-12
E-post

SYDKOREA I Sydkorea har kvinnor utsatts för så kallad spermaterrorism där män ejakulerar på deras grejer. Nu vill politiker att lagen ändras så att dessa brott räknas som sexbrott och inte som skadegörelse, rapporterar The Guardian.

I flera kontroversiella rättsfall har män som i smyg ejakulerat på kvinnors egendom dömts för skadegörelse och inte, som vissa menar vore mer lämpligt, för sexbrott. Enligt sydkoreansk lag krävs det nämligen att gärningsmannen använder våld eller hot för att brottet ska räknas som ett sexbrott.

Ett exempel på det som i Sydkorea kallas för spermaterrorism är ett fall från 2019 där en man som hade dränkt en kvinnas skor i sperma dömdes till böter för skadegörelse.

I maj i år dömdes en annan man till böter för skadegörelse efter att ha ejakulerat i sin kvinnliga kollegas kaffetermos sex gånger under en halvårsperiod. Domstolen menade att mannens gärningar hade gjort termosen obrukbar.

En del sydkoreanska politiker och aktivister vill nu utvidga lagens definition av sexbrott så att även dessa handlingar – där det inte har skett någon fysisk kontakt mellan parterna – kan inkluderas.

Ett lagförslag har lämnats in till parlamentet men inget beslut har tagits ännu.

Läs även: Åttaåring åtalad för blasfemi i Pakistan – kan få dödsstraff

Läs även: Biståndsarbetare varnar: Upp till tre miljoner afghaner kommer migrera till Europa

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag