Kristersson: Johansson och Stenevi borde be om ursäkt

Bild: Sveriges riksdag/Fredrik Hjerling/Miljöpartiet CC BY-NC-ND 2.0/Nyheter Idag
  • Fredag 9 jul 2021 2021-07-09
E-post 1774

Ministrarna Morgan Johansson (S) och Märta Stenevi (MP) gick till hårt angrepp mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson för att han sagt att invandringen till Sverige är en belastning. Johansson jämförde Kristersson med högerextremister och Stenevi krävde att han skulle be om ursäkt. Men i ett inlägg på Facebook slår Kristersson tillbaka och skriver att Johansson och Stenevi är de som borde be om ursäkt.

Flera politiker och profiler på vänsterkanten gick till hårt angrepp på Moderaternas partiledare Ulf Kristersson för att han sagt att invandringen till Sverige är en belastning i en intervju för P1-morgon.

– Det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem med trångboddhet, sade Kristersson bland annat.

Läs även: Vänstern rasar mot Kristersson: ”Rakt av rasistisk retorik”

Uttalande väckte ramaskri på vänsterkanten och i regeringen. Bland dem som reagerade fanns justitieminister Morgan Johansson (S), som skrev att Kristersson lägger ”skulden för så gott som alla samhällsproblem på invandrarna” och jämförde honom med ”extremhögern”.

Jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi (MP) kallade Kristerssons uttalande för ”något oerhört”  och krävde en ursäkt från Kristersson.

Men någon ursäkt kommer inte från Kristersson, som istället slår tillbaka mot sina kritiker i ett inlägg på Facebook där han anklagar Stenevi och Johansson för att fördumma debatten.

”Sverige behöver en seriös diskussion om invandringens problem och möjligheter – men det enda regeringens ministrar erbjuder är polarisering, medvetna missförstånd och misstänkliggöranden i politiska syften. För detta – och för sin oförmåga att ta tag i utanförskapet och kriminaliteten – borde de be om ursäkt. Och sen bytas ut senast i valet 2022” skriver Kristersson bland annat.

Läs även: Kristersson: ”Invandringen i Sverige har blivit en belastning”

Läs även: Kristersson ger upp – kritiseras av Annie Lööf: ”Är förvånad över att Ulf Kristersson inte ens tagit kontakt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag