SSU-topp slogs medvetslös av ”förortsgrabbar”

Bild: Google Streetview/Pressbild SSU
  • Tisdag 16 nov 2021 2021-11-16
E-post

Youbert Aziz, kommunikationschef för Social­demo­kraternas ungdoms­förbund SSU, försökte ingripa när ett ungdomsgäng trakasserade en homosexuell man. Då blev han slagen medvetslös och blodig, rapporterar Fria Tider.

– Jag tror inte det är nödvändigt att skriva det, men det var inga skinnskallar eller nazister eller så. Det var förortsgrabbar, säger Youbert Aziz till Fria Tider.

Det strax efter midnatt på natten till torsdagen som SSU-toppen besökte Kebab House på Vasagatan i centrala Stockholm tillsammans med en vän som var på besök från Norge.

Läs även: Överfall utreds som homofobiskt hatbrott – brottsoffret nekades hjälp av restaurang

– När vi ska beställa mat så märker vi att en grupp på tre unga män är väldigt aggressiva och högljudda, berättar Aziz för Fria Tider.

Han insåg efter ett tag att gänget riktade sin aggressivitet mot en man som de skrek homosexuella glåpord till.

– När de sitter ner så går jag fram till dem och säger att det är inte okej det de gör. Det uppskattade de verkligen inte att jag sade. De började de vända sig mot mot mig och sade att de skulle våldföra sig på mig istället, säger Aziz.

Enligt Aziz försökte personalen på Kebab House lugna ned situationen, men de försökte inte kasta ut det aggressiva gänget och kontaktade inte heller polis. Då ville Aziz sällskap gå från platsen, men när de lämnade Kebab Hous följde gänget efter.

– Jag försökte få dem att lugna ned sig. Jag går fram emot dem och håller ned händerna och säger ”kan vi ta det lugnt?” Och det är då som en av dem nitar mig. Jag faller ned medvetslös och de springer i väg. Det är vad jag har fått återberättat för mig, jag har själv ingen minnesbild av det, säger Aziz till Fria Tider.

På frågan om vad det var för slags ungdomar som slog ned honom säger Aziz att det inte var ”skinnskallar eller nazister”

– Jag tror inte det är nödvändigt att skriva det, men det var inga skinnskallar eller nazister eller så.

Fria Tider: Det var invandrare alltså?

– Det var förortsgrabbar, säger Youbert Aziz.

Läs även: Lesbiskt par ville inte kyssas – misshandlades av gäng

Läs även: Liam, 14, blev nedslagen och förnedrad: ”Din fucking horunge”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag