Städerskan vädjar till kungen – uppger att hon städat hos Andersson (S) förut: ”Finns ingen kontroll”

Bild: Bengt Nyman/CC BY 2.0/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 11 jan 2022 2022-01-11
E-post 439

NACKA Den illegala migrant som frihetsberövades av polis när hon skulle städa statsminister Magdalena Anderssons villa säger nu till Expressen att hon städat hos Andersson förut under hösten 2021. Det är oklart om Andersson var finans- eller statsminister när den tidigare städningen skedde, men kvinnan uppger till Expressen att villan saknade både övervakning och kontroller.

– Jag visste att det var någon viktig men inte någon av så hög rang. Det är ett hus som inte har någon säkerhet, det är inte övervakat. Visst det finns kameror inne men det är ett enkelt, vanligt hus. Ingen kan tänka sig att det bor en statsminister där. Aldrig, säger kvinnan till Expressen.

Läs även: Illegal migrant omhändertogs hos Magdalena Andersson (S)

– Det finns ingen kontroll. Det enda är larmet. Det är en vanlig villa. Det finns inga vakter eller poliser som övervakar huset.

Städfirmans vd har tidigare hävdat i ett sms till Expressen att kvinnan inte städade hos Andersson, utan satt i en bil på gatan utanför bostaden.

Kvinnan är från Nicaragua och har ett utvisningsbeslut sedan tidigare. Hon är för närvarande frihetsberövad på Migrationsverkets förvar och har skrivit ett öppet brev till kung Carl XVI Gustaf där hon vädjar om att få stanna i Sverige, ett brev Expressen publicerar i samband med sin intervju.

– Det har skrivits så mycket. Om att jag ska vara en fara för allmänheten, att jag skulle vara en spion och att Nicaraguas relation med Ryssland skulle spela in i det här. Det är regeringens sak som jag inte vet något om. Jag är inte kriminell, jag är ingen terrorist, säger kvinnan till Expressen.

Läs även: Kritik mot säkerheten kring Andersson (S): ”Väldigt allvarligt”

Läs även: Regeringen lovar jaga illegala migranter – biståndet ska användas som påtryckning för utvisningar

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag