Stärkta misstankar mot 16-åring för våldtäkt mot 90-åring: ”Framkommit ytterligare uppgifter”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 9 aug 2022 2022-08-09
E-post 100

En 16-åring misstänks för att ha våldtagit en 90-årig kvinna i Ed och för att ha sexuellt ofredat en annan kvinna. Misstankarna mot pojken har nu stärkts.
– Det har framkommit ytterligare uppgifter som gör att misstanken stärks, säger åklagaren John Nilsson till Expressen.

Det var den 22 juli som händelsen – som rubriceras som grov våldtäkt – ägde rum i den 90-åriga damens hem i centrala Ed. En av dem som larmade om dådet var kvinnans make.

Läs även: 16-åring begärs häktad för grov våldtäkt på kvinna i 80-årsåldern

Veckan därpå häktades 16-åringen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Han misstänks dessutom för sexuellt ofredande mot en annan kvinna, i en händelse som ska ha inträffat någon gång under samma period som våldtäkten. 16-åringen har i efterhand flyttats till ett låst Sis-hem medan utredningen är pågående.

Nu har misstankarna mot den 16-årige pojken stärkts ytterligare, meddelar åklagaren John Nilsson. Det är emellertid inga provsvar som ligger till grund för de stärkta misstankarna.

– Nej, vi har inga provsvar än. Det är annan teknisk utredning vi har lyckats säkra som gör att misstankarna har stärkts, säger han till Expressen.

Pojkens advokat – Peter Ekelund – avstår att kommentera de stärkta misstankarna till tidningen.

Läs även: Våldtog – och åkte på storstryk

Läs även: Hemtjänstpersonal misshandlades grovt i Mariefred

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag