Stockholms stad sågas – vill bygga ny arena för Eurovision

Globen duger inte för Eurovision enligt Stockholms stad. Bild: Holger Ellgaard/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 21 jun 2023 2023-06-21
E-post

Stockholms stad planerar att bygga en helt ny, tillfällig arena om man får arrangera nästa års Eurovision song contest. Planerna möts emellertid av hån och hård kritik från både höger och vänster på Twitter.

Stockholms stad vill vara värd för nästa års Eurovision song contest, som kommer hållas i Sverige efter att Loreen vann tävlingen med låten ”Tatto” i maj.

Enligt ett dokument som har skickats till SVT ska Stockholm uppföra en tillfällig arena för arrangemanget i Frihamnen som ska rymma 11 180 till 14 700 personer, rapporterar Dagens Nyheter.

”Stockholm vill höja ambitionerna ytterligare genom att visa på ett nytt hållbart och flexibelt koncept med mobila arenor” står det bland annat i dokumentet.

Erica Lawesson, avdelningschef för kommunikation och omvärld på Stadsledningskontoret, vill inte kommentera kostnaden för att bygga en ny arena.

– Det här är stadens intresseanmälan till SVT och vi är mitt i en process där staden i så fall ska föra samtal med SVT om de är intresserade, säger Lawesson.

Läs även: Krav på vapenamne(s)ti hånas

Planen på att bygga en helt ny arena i en stad som redan har flera stycken hånas och kritiseras från både höger och vänster på Twitter.

Läs även: Hård kritik mot SVT efter dokumentär om influencer i blåsväder

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag