Stor insats vid gränsen – 22 personer stoppade från att ta sig in i landet

Hamnen i Trelleborg. Bild: Leit/Public Domain
  • Fredag 22 Nov 2019 2019-11-22
E-post 498

5.000 bilar har kontrollerats och 22 personer stoppats från att ta sig in i Sverige under en pågående gränsinsats i de nordiska länderna och länderna runt Östersjön. Insatsen riktar sig mot internationella brottsnätverk.

Just nu pågår en insats under kodnamnet ”Trident” vid Svenska gränsövergångar, rapporterar Sveriges Radio.

Polisen, tullen och kustbevakningen deltar i insatsen som riktar sig mot internationella brottsnätverk och pågår i nio andra länder i norden och runt Östersjön.

Hittills har över 5.000 fordon kontrollerats i hamnarna i Stockholm, Göteborg och Trelleborg, och 22 personer har hindrats från att ta sig in i landet.

– Vi är väldigt intensiva i vår gränsövervakning för att verkligen förhindra människor som reser till Sverige för att begå brott från att ens komma in i landet, säger Mats Löfving som är chef för polisens nationella operativa avdelning, Noa, till Sveriges Radio.

Insatsen kommer att pågå en vecka, och enligt Mats Löfving kommer erfarenheterna bli viktiga när polisen i februari ska redovisa för regeringen hur man bättre bekämpar internationella brottsnätverk.

Läs även: Tullverket behöver 543 miljoner kronor till 2020 för att klara gränsbevakningen – Får 375 miljoner av regeringen

Läs även: Utländska ligor stjäl nio av tio bilar i Sverige – inte olagligt att föra stöldgods ur landet

Läs även: Iraks försvarsminister får bidrag från Försäkringskassan – polisen utreder flera brott

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag