Storbritannien deporterar allt fler migranter

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Fredag 20 Nov 2020 2020-11-20
E-post 883

Den 1 januari lämnar Storbritannien Dublinförordningen, och under 2020 har landet ökat takten i deporteringen av migranter till EU-länder. Mer än dubbelt så många deporterades till Tyskland under 2020 jämfört med föregående år, och antalet deporterade till andra EU-länder har också ökat.

Storbritannien ökar takten i deporteringen av migranter till EU-länder innan landet lämnar Dublinförordningen, enligt vänstersajten Novara Media.

Läs även: Här deporteras afghanerna ut ur Sverige

Sajten har tagit del av statistik som visar att antalet migranter som deporteras till olika EU-länder enligt Dublinförordningen har ökat år 2020 jämfört med 2019.

För Tyskland, det land dit flest migranter deporteras från Storbritannien, var antalet deporterade migranter från Storbritannien 794 år 2019 och 2 015 under de tio första månaderna år 2020, en ökning på över 154 procent.

Antalet deporterade migranter till Irland, Danmark, Spanien och Schweiz (som inte är med i EU men ingår i Dublinförordningen) har även ökat mellan 2019 och 2020 enligt Novara media.

Under förhandlingarna om utträdet ur EU har Storbritannien föreslagit en nytt avtal som ska ersätta Dublinförordningen, men förslaget har avvisats av EU, vilket innebär att Storbritannien kommer lämna Dublinförordningen den 1 januari.

Läs även: Här deporteras flyktingarna från Grekland tillbaka till Turkiet

Läs även: Sonessons (M) lösning: ”Återvandring av ej integrerade”

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag