Strandhäll (S) tillbaks i politiken – blir ordförande för S-kvinnor

Annika Strandhäll (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
  • Söndag 3 okt 2021 2021-10-03
E-post

Tidigare socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) har valts till förbundsordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund S-kvinnor. Strandhäll återkommer därmed till politikens hetluft efter att hon avgick som socialförsäkringsminister av familjeskäl 2019.

I september 2019 avgick Annika Strandhäll (S) som socialförsäkringsminister av familjeskäl efter att hennes sambo begått självmord.

Nu återkommer Strandhäll till politikens hetluft då hon enhälligt valts till förbundsordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund S-kvinnor. Strandhäll tar över ordförandeposten från Carina Ohlsson som varit förbundsordförande sedan 2013.

– Jag är otroligt hedrad över att få leda Sveriges starkaste och viktigaste kvinnoförbund. Vi står inför en valrörelse fylld av både framtidstro, men också stort allvar och ansvar att fortsätta driva kvinnokampen framåt, säger Strandhäll i ett uttalande.

I maj 2019 hölls en misstroendevotering mot Annika Strandhäll som socialförsäkringsminister med anledning av hur det gått till när Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler avskedades.

Strandhäll klarade voteringen med knapp marginal men prickades av Konstitutionsutskottet för bristande kommunikation och dokumentation vid avskedandet av Begler följande månad.

Läs även: Strandhälls attack på Arpi: ”Yxhögern”

Läs även: Ramberg och Strandhäll rasar mot Chang Frick i SVT

Läs även: Strandhäll (S) till attack på L – smetar Breivik på SD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag