Svalt intresse när afghanerna sittstrejkade för uppehållstillstånd för alla

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 6 aug 2018 2018-08-06
E-post 7128

STOCKHOLM Intresset från både svenska aktivister, de afghanska männen och allmänhet var lågt när manifestationen PUTNU inleddes på Mynttorget på måndagen. Ett tiotal demonstranter hade slutit upp för att sitta ner och kräva permanenta uppehållstillstånd för alla afghaner.

Det räckte inte med 9 000 afghaner. Alla afghaner ska ha uppehållstillstånd och tillstånden ska vara permanenta. Det är kraven från lobbygruppen Ung i Sverige med talespersonen Fatemeh Khavari i spetsen som inledde en demonstration på Mynttorget nära Riksdagen på måndagen. Demonstrationen är tänkt att pågå i en vecka.

”PUTNU sittstrejk för permanenta uppehållstillstånd” kallas demonstrationen som arrangeras av Ung i Sverige i samarbete med organisationen Tillsammansskapet. Tillsammansskapet uppger sig vara partipolitiskt obundet men har samarbetat med Vänsterpartiet och hade fram till i höstas samarbete med Stiftelsen Expo. Den förre ordföranden var den förre Expoprofilen Alex Bengtsson.

Läs mer: Läckan avslöjar: George Soros betalade Expos ”gräsrotsrörelse” för att påverka valet 2014

Läs mer: Sök Här lackar Här lackar Ann Heberlin på Alex Bengtsson i direktsändning: ”Du är oerhört oförskämd”

Foto: Nyheter Idag

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag