Tam kanin dödades i trädgård: ”Någon hade kört en pinne genom henne”

Bild: Conor Lawless/Wikimedia Commons
  • Tisdag 14 jul 2020 2020-07-14
E-post 5380

NORA En kanin dödades i en trädgård natten mellan torsdag och fredag rapporterar SVT. Kaninens ägare Ronja Grundström tror att flera kaniner i samhället kan ha dödats av en och samma person, som hon kallar för ”ynklig jävla psykopat” i ett Facebook-inlägg som blivit viralt.

På fredagen hittades en kanin död i en familjs trädgård i Nora i Västmanland. Kaninen hade dödats genom att en pinne körts igenom den.

– Pappa ringde mig när jag var i skolan. Han sa att Qira var död, jag fattade ingenting. Då berättade han att någon hade kört en pinne genom henne, berättar Ronja Grundström, som äger kaninen, för SVT.

Läs även: Kaniner torterades till döds i Malmö – polisen får inte utreda

Ronja har vanligtvis kaninerna i sin lägenhet, men under sommaren har de fått bo i föräldrarnas hem i Nora så att de ska kunna vara utomhus.

Förra sommaren försvann en annan av Ronjas kaniner från trädgården, och då trodde hon att en rovfågel varit framme. Nu misstänker hon att även den kan ha dödats av samma person.

– En annan familj i Nora hittade sin kanin dödad i buren. Det var barnen som hittade kaninens huvud, men ingen kropp. Ytterligare en familj hittade sin kanin i två delar. Det är så konstigt att det händer gång på gång i samma lilla stad, säger Ronja till SVT.

I ett inlägg på Facebook som skriver Ronja: ”Du sjuka jävel som har gjort det här, var det du som tog Sven ifrån oss förra sommaren? Var det du som högg huvudet av en annan oskyldig kanin här i Nora, och lämnade huvudet i buren? Vad får du ut utav det här? Njuter du av att plåga små djur? Vad är syftet med att lämna kvar kroppen? Vad är du för ynklig jävla psykopat?”

Läs även: Jaktelever åtalas – ska ha plågat katt till döds

Inlägget har fått stor spridning, och Ronja säger till SVT att det stora stödet hon fått från allmänheten ger henne hopp.

– De flesta beklagar och visar sitt stöd. Det ger mig hopp om mänskligheten. Sedan finns det de som uttrycker sig klumpigt och säger att det är mitt fel. Visst, jag hade säkert kunnat ha kamera och 14 lås, men det hade inte stoppat en psykopat. Man ska inte skuldbelägga sig själv, säger Ronja Grundström.

Läs även: Hund brann i Kristianstad

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag