Tiktokpolisen Emma försvarar gråtfilm – hänvisar till ”kärlek och styrkekramar” från följare

Bild: Faksimil Twitter/Faksimil Tiktok
  • Fredag 23 sep 2022 2022-09-23
E-post

Den gråtande Tiktokpolisen Emma Svensson slår tillbaka mot sina kritiker, och säger att de många kommentarer hon fått med ”kärlek och styrkekramar” visar att det var rätt att lägga upp en film på Tiktok där hon gråter efter att ha lämnat ett dödsbud.

Tiktokpolisen Emma Svensson fick under torsdagen mycket hård kritik på sociala medier efter att hon lagt upp en film om att lämna dödsbud till föräldrar där hon gråter till sorglig countrymusik. Bland dem som var kritiska märks polisbefälet Viktor Adolphson, som har Twitterkontot YB Södermalm.

”Jag har lämnat en del dödsbud . Det är vidrigt. Det sista som borde fara genom ens huvud är att göra film om det efteråt. Eller har dom suttit på en rast och kommit på att dom ska göra en film om dödsbud? Kläm fram några tårar nu, kameran rullar. Nej. Den där borde ej gjorts”, skrev Adolphson bland annat.

Läs även: Gråtande tiktok-polis totalsågas: ”Viker skamlöst ut sitt känslosåsande”

I en intervju med Nyheter24 slår Emma Svensson tillbaka mot sina kritiker, som hon anser borde läsa alla uppmuntrande kommentarer hon fått på sociala medier med ”kärlek och styrkekramar”.

– Jag önskar och hoppas att Viktor Adolphson går in i mitt kommentarsfält på min Tiktok och läser de 1 200 kommentarer från allmänheten som jag fått. Det är så mycket kärlek och styrkekramar.

– Det är ibland ett jättetufft arbete som vi som poliser har och det är otroligt känslomässigt och det tillhör inte vanligheten att man ser en polis med känslorna på utsidan, men det här är en del av mig.

– Jag agerar absolut professionellt, men ibland är det så att människan bakom uniformen inte kan dölja känslorna. Det här är bland det tuffaste vi gör, när vi lämnar ett dödsbud.

Emma Svensson säger även till Nyheter24 att hennes Tiktokkonto inte är ”kopplat till polismyndigheten på något sätt”. Det stämmer emellertid inte. När Nyheter Idag granskade kontot under gårdagen fanns en länk till Polisen i Piteås Instagramkonto. Länken har sedan dess tagits bort.

Läs även: Demonstranterna skrek ”Fuck the police” – sen knäböjde kvinnlig polis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag