Tovatt (MP) lämnar politiken – vill inte ”bli för bitter”

Bild: Faksimil TV 4
  • Söndag 16 jan 2022 2022-01-16
E-post 1220

Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Lorentz Tovatt har tidigare meddelat att han kommer lämna politiken efter den pågående mandatperioden. I en intervju med Nyhetsmorgon i TV 4 säger Tovatt att han istället vill ”se verkligheten”.

– Jag tror att ingen politiker egentligen mår bra eller är en bra politiker när han eller hon är inne i politiken för länge. På den här nivån i politiken är det som att man springer i en tunnel och det kommer saker emot en hela tiden.

– Då är det ganska svårt att hålla blicken på visionen och det är lätt att man och missar de större perspektiven. Så jag vill utanför riksdagens väggar och se verkligheten, säger han till TV4.

Läs även: Tovatt (MP): ”Jag tar hemskt gärna cred för nedlagd kärnkraft”

Ett annat skäl är enligt Tovatt att han vill undvika att bli cynisk, arg och bitter av politiken.

– För mig är politik väldigt mycket själ och hjärta och känslor och värderingar och sådär, och det klart att jag blir ju rent ut sagt förbannad när jag till exempel möter det motståndet som finns i Sveriges riksdag mot klimatpolitik.

– Det gör ju mig cynisk och förbannad och ilsken. Jag vill inte tillåta mig att bli för bitter på det sättet, att jag bara blir arg på mina politiska motståndare.

Tovatt har nyligen fått kritik för att han kallat en twitteranvändare för ”rassesvin”.

Tovatt säger emellertid till Nyhetsmorgon att skillnad mellan honom och högerdebattörer är att de sparkar nedåt medan han själv ”slår åt sidan”.

– Om jag jämför mig själv med dem på högerkanten som twittrar frispråkigt så sparkar de nedåt. De är taskiga mot ensamkommande flyktingbarn. Jag skulle aldrig få för mig att göra det. Jag slår åt sidan, mot mina politiska motståndare, säger Tovatt.

Läs även: Tovatt (MP) om Sverige under elbristen: ”På väg att bli det vi alla egentligen vill”

Läs även: Tovatt (MP): ”Blåbrunt sabotage” att stoppa vindkraft

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag