Tovatt (MP) rasar efter brödtipset: ”Högertroll som älskar Putin”

Bild: Riksdagen / Kremlin.ru CC BY 4.0
  • Söndag 21 aug 2022 2022-08-21
E-post 836

På torsdagen uppmanade den miljöpartistiske riksdagsmannen Lorentz Tovatt sina följare att aldrig köpa bröd från Pågen. Detta efter att företagets vd klagat på elpriserna i södra Sverige. Efter att ha sågats för sitt inlägg går Tovatt till hårt angrepp mot sina kritiker. ”Blir en fin blocklista med högertroll som älskar Putin”, skriver han på Twitter.

”Bra sätt att skilja agnarna från vetet, detta med att twittra om Pågen och deras fossilgasälskande vd”, inleder Tovatt tweeten, som bara folk han följer får svara på.

Det var i torsdags som den avgående riksdagsledamoten skrev en serie tweets om Pågen där han gick till angrepp mot företaget och kallade dess vd Anders Carlsson Jerndal för ”riksclownen”. Han uppmanade dessutom sina följare att bojkotta företagets bröd och istället gå över till Polarbröd.

Läs även: Tovatt (MP): ”Köp aldrig aldrig aldrig Pågen”

Tovatt kritiseras för utspelet. Däribland av entreprenören och youtubern Henrik Jönsson.

Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström ger också Tovatt en känga och lovar att bjuda på Pågens muffins under pågående valkampanj.

Andra väljer att göra sig lustiga över brödtipset.

I en tidigare Twittertråd från februari 2021 har Lorentz Tovatt anklagat Pågen för politiskt fulspel och bland annat skrivit att företaget ”genom sitt opinionsbildande arbete mot politiker driver på för mer fossilgas och mer kärnkraft”.

Nyheter Idag har varit i kontakt med Pågen. I ett mejl skriver företagets informations- och hållbarhetschef Berith Apelgren att man avböjer att kommentera Tovatts ”påståenden och påhopp”.

Läs även: Så har Ryssland stöttat europeiska miljörörelser

Läs även: Söderhamn nobbar kustnära vindkraft – Tovatt (MP) besviken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag