Tovatt (MP) vill ta väljare från V – anklagar för klimatsvek

Bild: JakhashviliGaga/CC BY-SA 4.0/Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Söndag 13 feb 2022 2022-02-13
E-post

Efter att de lämnat regeringen har Miljöpartiet hamnat under riksdagsspärren i flera mätningar. Men partiets  klimat- och energipolitisk talesperson Lorentz Tovatt hoppas att partiet ska dra väljare från Vänsterpartiet, som lagt om sin energipolitik med flera utspel.

Vänsterpartiet har lagt om delar av sin politik för att locka nya väljare från glesbygden. Partiledare Nooshi Dadgostar har bland annat gått ut med att man vill sänka reduktionsplikten, vilket skulle sänka priset på diesel och bensin.

– Att blanda in biodrivmedel är inte heller hållbart, det leder också till försämringar på miljö och klimat, vi importerar det utifrån. Och vi ser att det är biodrivmedlet som driver upp priserna nu, sade Dadgostar till Aftonbladet.

Läs även: Vänsterpartiets valstrategi: Överge woke

Dadgostars utspel fick hård kritik av Miljöpartiets klimat- och energipolitisk talesperson Lorentz Tovatt, som menade att V överger sin klimatpolitik.

– Om jag ska vara ärlig så reagerar jag med ilska och bestörtning. I praktiken vill de öka förbränningen av fossila bränslen, sade Tovatt till Aftonbladet.

I ett inlägg på Twitter kallade Tovatt utspelen från V som ett ”svek”.

Nu säger Tovatt till Götebors-Posten att väljare som tidigare gått från MP till V kan komma tillbaka till MP på grund för att prioritera klimatet.

– Vi kan skaffa oss en unik roll som det enda partiet som går att ta på allvar i klimatfrågor, säger Tovatt till GP.

Läs även: Tovatt (MP): ”Jag tar hemskt gärna cred för nedlagd kärnkraft”

Läs även: Tovatt (MP) om Sverige under elbristen: ”På väg att bli det vi alla egentligen vill”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag