Trots att hon grät och bad om förlåtelse kastar nu TV4 ut Louise

Adam Tenstas kupp som var indirekt riktad mot Louise gav resultat. Trots att Louise gråtandes bett om ursäkt får hon inte vara med i TV4. Foto: Faksimil TV4 / Facebook
  • Fredag 17 jul 2015 2015-07-17
E-post 15602

STOCKHOLM Nu meddelar Louise via sms att TV4 avbryter samarbetet med henne om ett kommande tv-program. Det räckte inte att gråtandes be om ursäkt flera gånger till svenska folket för att man råkat använda fel ord om svarta människor. ”I’m off programmet”, skriver hon i ett sms till Nyheter Idag.

Tidigare idag kunde Nyheter Idag berätta om Youtubestjärnan Louise Andersson Bodin och hennes träningsvideos. TV4 Nyhetsmorgon bjöd in henne tidigare i år och i samband med det uppmärksammades att hon använt ordet ”neger” i sociala medier. Själv menar Louise att hon inte menat något illa, och hon har återkommande bett om ursäkt för det och lovat att aldrig använda ordet igen.

Under torsdagen var hiphop-artisten Adam Tensta inbjuden till Nyhetsmorgon, aktuell med ett nytt album. Mitt i direktsändning lämnar Adam Tensta tv-studion i en protest mot att TV4 inte bett om ursäkt för att de låtit Louise få medverka i tv. Kritiker menar att det var ett PR-stunt för att få mer reklam i samband med det nya albumet.

”Adam Tenstas incitament är i alla fall givet. Debattartikeln och protesten i tv sammanfaller tidsmässigt med lanseringen av nya albumet ”The Empty”. En påstådd svensk rasism passar väl in i den populärkulturella mall som hiphopen direktöversatt från ett USA som har helt andra problem”, skriver ledarskribenten Per GudmundsonSvenska Dagbladet.

Spelade in nytt program i hemlighet

Tidigare idag kunde Nyheter Idag avslöja att ett produktionsbolag spelat in ett program med Louise som skulle sändas i TV4. I en video som Louise laddat upp på Facebook på fredagsmorgonen gråter hon och berättar att om hon blir avbokad så bekräftar TV4 att hon är hela svenska folkets rasist. Än en gång, med gråten i halsen, förklarar Louise att hon absolut inte menat något illa och att hon läst på och förstått att ordet hon använt var fel.

Men trots detta väljer nu TV4 att avbryta allt samarbete med Louise, erfar Nyheter Idag via ett sms. ”I’m off programmet”, skriver hon.

– Jag har fått jättemycket kärlek och stöd från såväl vänner som obekanta. Folk förstår på Facebook att jag inte är någon rasist och att jag absolut inte har något emot några människor. Vi får se om mediefolket i Stockholm också kommer förstå det, eller om de nu väljer att backa, förklarade hon tidigare för Nyheter Idag.

Många står bakom Louise

Debatten har varit stor i sociala medier och flera debattörer menar att det inte är rättvist att behandla Louise så som nu sker i medier. SVT Uppdrag Granskning-profilen Joakim Lamotte skriver i en debattartikel hos Aftonbladet att han inte tror hon är en rasist, eftersom en rasist inte hade bett om ursäkt om man använt ett nedsättande ord.

”I mina ögon är Louise Andersson ingen rasist. Hon har ångrat sig, bett om ursäkt och lovat att aldrig mer använda n-ordet. Att ta till sig kritik på det sättet är stort och fler borde ta efter henne, även de som anser sig strida för den goda sidan”, poängterar Lamotte i sin debattartikel hos Aftonbladet.

Men han lyfter även upp ett klassbegrepp och poängterar att folk som inte kommer från den medvetna övre medelklassen också borde få representeras i medier. Men nu är alltså beskedet, enligt Louise, att det inte finns någon plats för sådana som henne i etablerad media, i vart fall inte TV4.

”Med det sagt kan jag bara hoppas att det hat hon nu får uppleva inte krossar henne. I så fall har vi förlorat en potentiell komiker med bakgrund från något annat än den välutbildade och medvetna övre medelklassen”, poängterar Lamotte vidare i sin debattartikel.

Nyheter Idag har tidigare sökt programdirektör Viveka Hansson hos TV4, men hon svarar via SMS att hon är på semester. Vi har inte fått någon kommentar angående det nya programmet med Louise Andersson Bodin.

Läs också: Politism vann över TV4 och Louise vann över alla

Nedan ser du videon Louise än en gång förklarar sig med gråten i halsen

#InteEnFuckingJävlaChans

Posted by Louise Andersson Bodin on Thursday, July 16, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag