Tusentals haitiska migranter insläppta i USA

Gränsstationen i Del Rio, Texas. Bild: Public Domain.
  • Torsdag 23 sep 2021 2021-09-23
E-post

DEL RIO, TEXAS Haitiska migranter har under de senaste dagarna släppts in i USA i ”väldigt väldigt stor skala” enligt uppgift från amerikanska tjänstemän till AP News. Detta trots att president Joe Bidens administration lovat att de haitiska migranterna ska avvisas.

Tjänstemännen ska ha förbjudits att diskutera ärendet och uttalar sig för AP News anonymt. Enligt en tjänsteman ska många av migranterna ha släppts med uppmaning att infinna sig på ett migrationskontor inom 60 dagar.

Läs även: Ny migrantkris vid USA:s gräns mot Mexiko

En annan tjänsteman uppger att ett stort antal migranter från Haiti får sina ärenden behandlade under invandringslagar istället för att sättas på de flyg för utvisningar till Haiti som inleddes på söndagen.

Tidigare har Joe Bidens administration signalerat att de migranter från Haiti som samlats i gränsstaden Del Rio vid gränsen mellan USA och Mexiko ska utvisas.

– Om du kommer illegalt till USA kommer du bli hemskickad, din resa kommer inte lyckas, och du riskerar ditt liv och din familjs liv, sade  Alejandro Mayorkas från Homeland Security på en pressträff i Del Rio på måndagen.

Läs även: Macron: EU måste stoppa vågen av migranter från Afghanistan till väst

Läs även: Kamala Harris till migranterna: Kom inte hit

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag