Två utlänningar häktade för gruppvåldtäkt av flicka i Höör

Genrebild.
  • Lördag 6 okt 2018 2018-10-06
E-post 3160

En marockan och en persisktalande man, med okänd nationalitet, har häktats för en våldtäkt av en flicka på ett boende i en ort i Höörs kommun. Det avslöjar Fria Tider och Skånska Dagbladet.

Våldtäkten ägde rum under onsdagen på ”ett boende i Höörs kommun” skriver Skånska Dagbladet som var först med att rapportera om det misstänkta brottet. Det ska också enligt tidningen ha varit våld inblandat under brottet.

Fria Tider, som tagit del av häktningsframställan, avslöjar att platsen för våldtäkten är samma som ett HVB-hem för så kallade ensamkommande barn.

Läs även: Chocknota för kommunerna när Annie Lööfs 9 000 afghaner får ny chans

De misstänkta gärningsmännens uppgivna födelseår i häktningsdokumentet är 2000. Den ene är marockan och den andres nationalitet är okänd men har tolkbehov på persiska. Persiska talas i Iran och i delar av Afghanistan.

Från häktningsframställan går att utläsa att ytterligare personer kan ha varit inblandade i den misstänkta våldtäkten. Utlänningarna ska enligt åklagare ha begått ”våldtäkt tillsammans och i samförstånd med annan”.

De två misstänkta gärningsmännen häktades den 3 oktober och hålls i förvar hos polisen i Lund.

Läs även: ”Politikerlajvare” – häftiga reaktioner efter Centerpartiets besked om att låta 9 000 afghaner stanna i Sverige

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag