Uddevalla-vänstern rasar mot Bard-föreläsning

Bild: Julia de Boer/The Next Web/CC BY 2.0
  • Torsdag 2 feb 2023 2023-02-02
E-post

På onsdagen höll Alexander Bard en föreläsning för Uddevallas lokalpolitiker under kommunens ”visionsdagar”, som ägde rum på konferensanläggningen Bohusgården. Bard bjöds in av kommunstyrelsen, vilket fick oppositionen att gå i taket, rapporterar Bohuslänningen.

– Vi politiker verkar i en förtroendebransch, och att bjuda in en person som Alexander Bard, man kan inte skilja på privatpersonen och den han är i sitt yrke. Jag har inget förtroende för honom och så ska vi ha honom som föreläsare och bli inspirerade. Jag blir inte inspirerad av honom, av hans rasistiska uttalanden och hans uttalanden mot kvinnor, säger Annelie Högberg (S), ledamot i kommunstyrelsen.

Läs även: Universitet stoppade Bard: ”Alla ska känna sig trygga”

David Höglund Velasquez (V), gruppledare för Vänsterpartiet i Uddevalla, skriver i ett inlägg på Facebook att Bard kallat Gudrun Schyman, tidigare partiledare för V och F!, för en ”hora” och sagt att han önskar att  Beatrice Ask (M), tidigare justitieminister, ”dör en långsam och plågsam död”.

– Att han säger det om Beatrice Ask, det är ändå en partikamrat till (Kommunstyrelsens förste vice ordförande) Henrik Sundström. Jag vet inte om han är rätt person att inspirera oss. Dessutom är han en konspirationsteoretiker som snackar skit om Greta Thunberg och miljörörelsen, säger David Höglund Velasquez till Bohuslänningen.

Henrik Sundström avfärdar kritiken.

– Vi tar inte dit honom för hans politiska åsikters skull, han kommer i rollen som framtidsspanare och i det sammanhanget behöver det inte vara negativt att vara kontroversiell, säger Henrik Sundström till tidningen.

Enligt Sundström bjöds Bard in att tala efter ett sent avhopp från en annan talare.

– Vi gick igenom en lista med tillgängliga talare. Temat för föreläsningen är framtidsspaningar och det är något han har föreläst om på den internationella scenen i decennium med goda betyg, säger Henrik Sundström.

Läs även: Bard totalsågar Linköpings universitet: ”En skam för svenskt högskoleväsende”

Läs även: Bard: ”Martin Luther King hade hatat Black lives matter”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag