Ung man ihjälskjuten i Malmö

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 23 mar 2020 2020-03-23
E-post

MALMÖ En man i 20-årsåldern sköts ihjäl vid Almtorget i Malmö sent på söndag kväll. Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen. Ingen person är ännu gripen eller misstänkt.

Vid 23-tiden på söndagskvällen larmades polisen om skottlossning på Västra Hindbyvägen vid Almtorget i Malmö. På platsen hittas en skottskadad man i 20-årsåldern.

Mannen konstaterades senare avliden, och hans anhöriga har underrättats, skriver polisen på sin hemsida.

Läs även: 16-årig pojke ihjälskjuten

Under natten har polisen genomfört en kriminalteknisk undersökning. Området har genomsökts med vapenhund och man har knackat dörr för att ta vittnesuppgifter.

Avspärrningarna på platsen hävdes vid 03.45 måndag morgon, och det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt, enligt polisen.

– Det som händer nu är att de utredare som jobbat med det här under natten lämnar över till morgongänget som ska sätta sig och sammanställa alla vittnesuppgifter som kommit in. Och det är inte ovanligt att man behöver komplettera vittnesuppgifter i såna här ärenden, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region Syd, till Kvällsposten.

Polisen kommer även se om det finns annan teknisk bevisning, som bilder från övervakningskameror.

Läs även: 320 skjutningar under 2019 – 41 döda

Läs även: Kriminolog om skjutningarna: Sverige sämst i Västeuropa

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag