Ungdomsgäng torterade igelkott till döds

Bild: Jörg Hempel
  • Måndag 9 aug 2021 2021-08-09
E-post 1631

MARIESTAD Ett gäng på fem-sex ungdomar dödade en igelkott genom att stampa på den och trycka stickor i den vid en fotbollsplan i Mariestad. Vittnen tog hand om den döda igelkotten som skickades till Statens veterinärmedicinska anstalt för undersökning.

Flera personer bevittnade hur ett ungdomsgäng i Mariestad torterade ihjäl en igelkott förra söndagen, rapporterar Mariestads-Tidningen.

Läs även: Män sparkade igelkottar till döds

Det hela skedde vid  Bråten parks fotbollsplan i Mariestad vid 15-tiden på söndag den 1 augusti, och gänget som bestod av fem – sex ungdomar ska ha stått och stampat på något, som de även tryckte stickor i.

När vittnen kom till platsen såg de en svårt skadad igelkott.

– Den var fruktansvärt medtagen, men andades. Tyvärr dog den lite senare. Det var hemskt att se hur den såg ut, det gick nästan inte att se att det var en igelkott, säger ett vittne, som vill vara anonym, till Mariestads-Tidningen.

Den döda igelkotten har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt för undersökning. Igelkotten är fridlyst i Sverige sedan 1972, och klassades som NT, Nära hotad, på Artdatabankens rödlista i april 2020.

Läs även: Djurskyddsorganisation: ”Invandrartäta områden” bakom ökningen av djurplågeri mot igelkottar

Läs även: Barn kastade sten på getter – pappor blev hotfulla när personal sade till

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag