Uppgift: Gäng tog med machete till storslagsmål vid färjeterminal

Bild: AleWi/CC BY-SA 4.0
  • Söndag 27 mar 2022 2022-03-27
E-post 303

På söndag förmiddag drabbade ett trettiotal personer samman i ett gängslagsmål i färjeterminalen vid Värtahamnen, Stockholm, rapporterar Expressen. De inblandade i slagsmålet ska vara personer från kriminella nätverk i Södertälje och Märsta, och en machete ska ha tagits med till platsen.

– Det ska ha varit någon form av bråk även på båten. Det var en båt som ankom till Värtahamnen från Tallinn, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen, till Expressen.

Läs även: Släktingar i storslagsmål i liten by

När färjan kommit i land anslöt personer från båda sidor i konflikten, och någon ska ha tagit med en machete till storslagsmålet, enligt uppgift till Expressen.

– Vår personal uppfattade att några resenärer från Baltic Queen kom springande i land och slängde flaskor kring sig när de kom in terminalen. Det togs om hand av Securitas, som kontaktade polisen, säger Hans Friberg, operativ chef Tallink Silja, till Expressen.

De inblandade ska enligt Expressens uppgifter ha varit personer från kriminella nätverk i Södertälje och Märsta, och händelsen utreds som våldsamt upplopp.

När polisen kom till platsen hade de flesta inblandade personer försvunnit, och ingen skadad person har anträffats. De personer som påträffats har enligt presstalesperson Anna Westberg ”inte varit så pratsamma om vad som skett”.

Läs även: Fyra skadade i storslagsmål med 20-talet inblandade utanför sjukhuset i Härnösand

Läs även: Storslagsmål vid skola i Ystad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag