Uppgift: ”Haveristisk” man misstänks för bombdådet i Göteborg

Den rykande byggnaden i Annedal, Göteborg. Foto: Läsarbild.
  • Torsdag 30 sep 2021 2021-09-30
E-post

En man i 55-årsåldern misstänks för bombdådet i Göteborg, enligt uppgifter till GT. Mannen har drivit flera processer mot myndigheter och utretts för misstankar om ofredande av en myndighetschef under pandemin. En polisutredare som utrett mannen har kallat honom för ”haveristisk”.

Larmet om explosionen i  flerfamiljshuset i centrala Göteborg kom klockan 04.48 på tisdag morgon. Strax innan ska en av de boende i huset ha lämnat bostaden. Enligt vittnesuppgifter betedde sig mannen underligt, rapporterar GT.

Läs även: Stor explosion i Göteborg – 20-tal personer till sjukhus

Enligt GT:s uppgifter ska mannen innan bombdådet ha åtalats för flera brott och bland annat misstänkts för att ha ofredat en myndighetschef. Bakgrunden var att mannen inte fick träffa sin mamma, som bodde på ett äldreboende, under pandemin.

Mannen ska bland annat ha förföljt en chef på en buss och sagt att denne ”driver min mamma till döden” samt ”håller min mamma inspärrad”. Han ska också ha trakasserat personal på boendet och drivit flera processer.

Det har dessutom fattats beslut om att mannen ska vräkas från den lägenhet han bor i. Enligt Kronofogdemyndigheten fattades beslut om avhysning i slutet av juni när en ansökan om hjälp med avhysning lämnades till myndigheten. Arbetet med att få lägenheten tömd på boende och ägodelar har bedrivits sedan en dryg månad.

Polisen vill inte bekräfta GT:s uppgifter.

– Jag kommenterar inte någonting som vi gör i förundersökningen. Så jag vill inte kommentera de uppgifterna heller, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson till GT.

Läs även: Polisens teori om explosionen: Utplacerad sprängladdning

Läs även: Tio sprängningar i västra Götaland under 2021 – ingen uppklarad

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag