Uppgift: Kvinnlig volleybollspelares avhuggna huvud lades upp på afghanska sociala medier

Mahjabin Hakimi med medspelare Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 23 okt 2021 2021-10-23
E-post

AFGHANISTAN Mahjabin Hakimi, spelare i det afghanska damlandslaget i volleyboll, halshöggs i Kabul tidigare i oktober, rapporterar New York Post. Bilder på hennes avhuggna huvud spreds senare på sociala medier enligt hennes coach.

En spelare i det afghanska damlanslaget, Mahjabin Hakimi, halshöggs av talibanerna tidigare den här månaden. Hennes familj ska senare ha tvingats till tystnad under hot från talibanerna, uppger hennes coach.

Enligt hennes coach ska även bilder på Hakimis avhuggna huvud ha lagts upp på afghanska sociala medier. Payk Investigative Journalism Center säger att deras källor bekräftar att Hakimi halshöggs i Kabul.

Läs även: Talibanerna inför könsseparerad undervisning

– Alla spelarna i volleybollaget och övriga kvinnliga idrottare är i en dålig situation och i rädsla och förtvivlan, berättar coachen under pseudonym för Persian Independent.

Zahra Fayazi var en av Hakimis lagkamrater och lyckades fly från Afghanistan. Hon bor nu i Storbritannien och uppgav för BBC att en av hennes medspelare dödats i en intervju i september, men att detaljerna var oklara.

Enligt Fayazi befann sig hennes övriga lagkamrater på flykt i landet efter hot från släktingar som är talibaner eller talibananhängare.

– De har till och med bränt sin sportutrustning för att rädda sig själva och sina familjer. De ville inte att de skulle behålla någonting relaterat till idrott. De är rädda.

Läs även: USA:s kritik mot talibanregeringen: Inga kvinnliga ministrar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag