Uppgift: Miljonbeslag hos ”Dumle” efter mordet

Bild: Faksimil Instagram/Andrzej Barabasz (Chepry)/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 28 dec 2022 2022-12-28
E-post 278

I samband med mordet på Abdulmahdi ”Dumle” Hedi (även känd under namnet Mehdi Sachit) gjorde polisen ett tillslag på hans hemadress. Enligt uppgift till Aftonbladet påträffades hundratusentals kronor i kontanter och guldvaror värda miljonbelopp. Allt ska ha tagits i beslag och en anmälan om penningtvätt har upprättats, med den Hedi som misstänkt.

– I samband med grova brott genomför vi väldigt ofta ett flertal husrannsakningar. Vad vi anträffar är inte något vi kommenterar men det är alltid något intressant, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Dumle påstods ha kopplingar till det ökända gänget ”Dödspatrullen”, en grupp som ligger i en uppmärksammad konflikt med gänget ”Shottaz” och kopplas till flera uppmärksammade mord.

Dumle var även skäligen misstänt för medhjälp till mordet på den kände rapparen Nils ”Einár” Grönberg förra året. Dumle misstänktes för att ha lurat ut Einár från hemadressen så att han kunde skjutas ihjäl.

Läs även: Expressen mörkade våldtäktsdom i reportage om gängkriminell

När Expressen gjorde ett stort reportage om Dumle i samband med mordet på Einár mörkade tidningen att Dumle dömts för en brutal gruppvåldtäkt mot en tonårig flicka, vilket ledde till hård kritik mot tidningen.

Polisen har ännu ingen misstänkt för mordet på Dumle, och Järvas tillförordnade lokalpolisområdeschef Anders Djurestad säger till Aftonbladet att polisen bedömer risken för hämndaktioner efter mordet som låg.

– Vi bedömer just nu att risken för hämndaktioner är låg. Men dödsskjutningar har tendens att leda till just det, säger Anders Djurestad till tidningen.

Läs även: Hat och hån mot ”Dumle” efter mordet

Läs även: Dumles stökiga tid i fängelse – misshandlas av medfångar och smugglar anabola

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag