Uppgift: Skott avlossades mot vittne och brottsoffer innan rättegång

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 9 nov 2020 2020-11-09
E-post

NORRTÄLJE En okänd gärningsperson sköt flera skott in i en villa i Norrtälje, och polisen misstänker att skotten riktades mot ett vittne och ett brottsoffer i en rättegång som skulle äga rum några timmar senare, enligt uppgift till Aftonbladet.

Det var strax efter midnatt fredagen den 23 oktober som flera skott hördes i en ort i Norrtälje kommun. När polisen kom till platsen hittades skotthål i en villa, och flera tomma hylsor säkrades utanför enligt uppgift till Aftonbladet.

Läs även: Åtta åtalas för tre mord i Stockholm – mordvittne och hans fru mördades

– Vi genomförde en teknisk undersökning på lördagen och har gjort vissa fynd, men skottlossningen har sannolikt varit natten mot fredag, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen i Stockholms län, till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgifter utreds skottlossningen som övergrepp mordförsök och övergrepp i rättssak, då två män i den beskjutna villan deltog i en rättegång om utpressning och rån, som brottsoffer och vittne.

Polisen misstänker att de två männen var måltavlan för skottlossningen, och att motivet var att skrämma dem till tystnad.

Läs även: Uppgifter: Sprängda fastigheten på Östermalm inhyste vittnesskyddsboende

Läs även: Moderaterna svänger: Öppnar för anonyma vittnen

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag