Uppgifter: Man gripen för mordet på Adriana, 12

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 7 dec 2021 2021-12-07
E-post

STOCKHOLM Sommaren 2020 mördades den 12-åriga flickan Adriana i Botkyrka strax söder om Stockholm. Nu har en man gripits för mordet, rapporterar Aftonbladet.

Gripandet skedde tidigt på tisdagsmorgonen när polisens insatsstyrka gjorde ett tillslag mot mannens bostad i Stockholmsområdet. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen knytas till dödsskjutningen med dna-spår.

En efterlysning har funnits på mannen sedan torsdagen förra veckan. Under tiden har han varit anhållen i sin frånvaro. Varken polis eller åklagarsidan vill uttala sig om gripandet.

– Jag vill inte uttala mig, varken bekräfta eller dementera. Det är en intensiv utredningsfas, säger vice chefsåklagare Anna Svedin till Aftonbladet.

Enligt Expressen ska den gripne mannen vara i 30-årsåldern. Han ska även ha kopplingar till ett kriminellt gäng med bas i södra Stockholm och Västerås, uppger tidningen. Mannen uppges därutöver ha ett digert brottsregister och tidigare fällts för flertalet grova brott.

Tidigare under hösten dömdes tre personer för grovt vapenbrott på grund av hantering av mordvapnet – en AK47:a. Mordvapnet har även figurerat i rapparen 10ans musikvideo.

10an – vars riktiga namn är Christian Homsi – var en av de män som dömdes i tingsrätten för grovt vapenbrott. Påföljden för honom blev 4 års fängelse.

Läs även: Busch (KD): Inför Lex Adriana-lagar

Läs även: Tolvårig flicka dödsskjuten i Botkyrka – Morgan Johansson (S) retweetar om ”rekordfå skottlossningar” i Malmö

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag