Uppgifter: Tonårstjej anhållen för mord på sin yngre bror

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 18 jul 2022 2022-07-18
E-post

En 15-årig flicka har anhållits misstänkt för att ha mördat sin fem år yngre lillebror, enligt uppgifter till Aftonbladet. Detta efter en händelse i västra Stockholm på lördagskvällen.

Polis, ambulans, akutläkare och räddningstjänst larmades alla till platsen lördag kväll och försökte rädda livet på den nu avlidne, enligt Aftonbladets uppgifter en tioårig pojke.

Målsäganden flögs efter en stund till sjukhus med ambulanshelikopter. Men personens liv gick inte att rädda.

I början ska händelsen ha behandlats som ett sjukdomsfall. Men därefter ska misstankarna ha ändrats och en person – enligt Aftonbladets uppgifter pojkens 15-åriga storasyster – är nu gripen misstänkt för mord.

Till följd av åldern på den misstänkta är polisens information knapphändig.

– Vi kommer inte gå in på fler detaljer nu och inte heller säga något om målsäganden, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Enligt uppgifter till TV4 ska tonårsflickan som nu misstänks för mordet ha lidit av psykisk ohälsa. Det ska även ha gjorts tre orosanmälningar mot henne – däribland efter hot om att mörda sitt nu avlidna småsyskon.

Läs även: Låtsades hjälpa svårt skadad kvinna – förgrep sig på henne sexuellt

Läs även: Uppgift: Tonåringar försökte planka in på Kiviks marknad – fick storstryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag