USA: Sjuåring sköts ihjäl av gäng vid McDonalds

Bild: Almondox/CC BY 3.0
  • Onsdag 21 apr 2021 2021-04-21
E-post 64

CHICAGO En sjuårig flicka sköts till döds i en McDonalds drive-through på söndagen. Polisen tror att måltavlan var hennes pappa, som var medlem av ett kriminellt gäng. Pappan vårdas på sjukhus för sina skador och skriver i ett inlägg på Facebook att han ”skiter i vad ni tycker”.

På söndag eftermiddag sköts 7-åriga Jaslyn Adams till döds i kön till en McDonalds drive-through i Chicago. Hennes pappa Jontae Adams blev träffad på överkroppen och vårdas för sina skador, rapporterar Chicago Sun-Times.

Polisen tror att pappan var måltavlan för skjutningen som betraktas som gängrelaterad. Joante Adams har gripits flera gånger för narkotikabrott, och dömdes för narkotikabrott år 2016 skriver Daily Mail.

I ett inlägg på Facebook skriver Joante Adams att ”allt hon ville ha fick hon i princip, jag skiter i vad ni tycker”.

Läs även: Tonårsflicka mördad i drive by-skjutning

– Jag tänker inte sitta här och ljuga om att han inte var med i gäng. Det var gängrelaterat, och bara idiotiskt, säger Jontaes mamma LaWanda McMullen till Chicago Sun-Times.

Kort efter att Jasylin sköts ihjäl skadades en 33-årig man och en 19-årig kvinna vid en annan snabbmatskedja i Chicago i en skjutning som polisen tror är relaterad.

Mannen blev träffad i benet och kvinnan i magen. Kvinnan befinner sig i kritiskt tillstånd enligt Chicago Sun-Times.

Chicago har stora problem med gängrelaterat våld, och den 31 maj 2020 var den blodigaste i staden på minst 30 år, med 18 mord på en och samma dag, rapporterade BBC.

På måndagen deltog cirka 200 personer i en minnesceremoni till Jaslyn. Som en del av ceremonin lät deltagarna ett hundratal ballonger flyga från parkeringen vid McDonalds där hon blev skjuten.

Läs även: Elvaårig flicka knivrånad i Borås

Läs även: L-bossen Jönsson vill stoppa gängvåldet genom att utmana manliga normer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag