V-politiker anser att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk: ”Jag vill helst inte svara på några politiska frågor”

Foto: Faksimil Facebook.
  • Tisdag 4 sep 2018 2018-09-04
E-post 6163

ÖREBRO Den vänsterpartistiska lokalpolitikern, Nadja Pasent Awad, har tidigare uttalat sig om att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk samt att M och S vilar på en rasistisk grund. Pasent Awad kandiderar till riksdagen i valet på söndag, men till Nyheter Idag uppger hon att hon inte vill svara på politiska frågor.

Nyheter Idag kunde i september 2017 rapportera om hur den vänsterpartistiska politikern i Örebro, Nadja Pasent Awad, anser att all kritik mot hedersvåld är islamofobisk. Det var i ett Facebookinlägg i september 2017 som V-politikern Nadja Pasent Awad skrev att ”det går inte att uttala om s.k. ”hedersfrågor” utan att uttala sig orientalistiskt och islamofobiskt”.

Pasent Awad har även tidigare skrivit att feminister och antirasister glömmer bort de icke-vita männen i sitt fokus på våldtagna kvinnor och det våld som rättssystemet utsätter dem för.

LÄS ÄVEN: V-politiker i Örebro: ”Går inte att uttala sig om hedersvåld utan att uttala sig islamofobiskt”

Nadja Pasent Awad har även sagt att Moderaternas och Socialdemokraternas politik vilar på en rasistisk grund.

LÄS ÄVEN: V-politiker i Örebro: S och M vilar på rasistisk politik

Pasent Awad sitter i Fritidsnämnden för Vänsterpartiet i Örebro och kandiderar även till riksdagen för partiet på plats 29.

Nyheter Idag har därför kontaktat Nadja Pasent Awad för att se om hon fortfarande står kvar vid sina tidigare uttalande.

– Jag vill helst inte svara på några politiska frågor och jag hoppas att du respekterar det, säger Nadja Pasent Awad till Nyheter Idag.

Du som politiker kan alltså inte svara till media om dina politiska uttalanden?

– Jag vill inte svara på några frågor alls.

Nyheter Idag har även sökt Vänsterpartiet i Örebro för kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag