V-politiker drog aprilskämt om halverade elpriser – en dag för tidigt

Lennart Gustavsson (V). Bild: Riksdagen / Pixabay
  • Lördag 1 apr 2023 2023-04-01
E-post 0

Lagom till den första april i år ville kommunalrådet Lennart Gustavsson (V) spela medierna ett spratt. Därför skickade han ut ett pressmeddelande om att elpriset för invånarna i den lappländska kommunen Malö, där han är verksam, skulle sänkas med 50 procent. Det fanns bara ett litet problem med aprilskämtet: det kom en dag för tidigt.
– Jag ber om ursäkt, säger han till SVT.

”Skellefte Kraft avser att årligen lotta fram en kommun där företagets kunder under ett år erhåller en femtioprocentig subvention av elen. Lotten har första året fallit på Malå”, stod det bland annat i pressmeddelandet enligt SVT.

Aprilskämtet gick ut till flera medier på fredagen – den 31 mars.

– Det var naturligtvis en tabbe att skicka ut en dag för tidigt. Det var ett sätt att tillföra en del humor och kanske ett eller annat skratt, säger han till SVT.

I pressmeddelandet stod också att initiativet skulle fullföljas den 1 april i år, vilket enligt Gustavsson borde ha tydliggjort att det rörde sig om ett aprilskämt.

Läs även: Så trollade Chang Twitter – påstod att han fått 773 669 kronor i elstöd

Läs även: DN:s ledarskribent om elkrisen: ”Okynnesanvändning”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag