V-politiker sjukskriven – utmattad av migrationspolitiken

Bild: Faksimil riksdagen
  • Måndag 30 aug 2021 2021-08-30
E-post

Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Christina Höj Larsen sjukskriver sig på obestämd tid. ”De senaste åren som migrationspolitisk talesperson har varit tuffa,” skriver hon i ett inlägg på Facebook.

När riksdagen i juni klubbade igenom en ny migrationslag höll Christina Höj Larsen (V) ett uppmärksammat anförande i riksdagens talarstol där hon med gråten i halsen kallade lagen ”en ovärdig kapplöpning mot botten”.

LÄS ÄVEN: Regeringen vill luckra upp försörjningskrav för anhöriginvandring

Nu meddelar Höj Larsen att hon inte återvänder till riksdagen efter det sommaruppehåll som inleddes strax efter migrationsdebatten. Istället sjukskriver hon sig på obestämd tid, vilket vilket Samhällsnytt var först att rapportera.

”De senaste åren som migrationspolitisk talesperson har varit tuffa. Jag har flera gånger varit utmattad – har vilat lite och sedan fortsatt. Det har blivit allt svårare”, skriver Höj Larsen i ett inlägg på Facebook.

LÄS ÄVEN: Här brister det för L-politikern när HBTQ-certifiering ifrågasätts

LÄS ÄVEN: Här tvingas en gråtande Åsa Romson försvara stängda gränser – Hånas på Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag