Vänsterpartiet och Ung Vänster ger stipendium till afghanorganisationen Ung i Sverige

Foto: Faksimil Facebook
  • Torsdag 12 okt 2017 2017-10-12
E-post 1052

STOCKHOLM Vänsterpartiet och Ung Vänster har tilldelat organisationen Ung i Sverige ett stipendium på 5000 kr. Stipendiet tilldelas organisationer som jobbar för flyktingar och asylsökande. 

Den 11 oktober tilldelade Vänsterpartiet och Ung Vänster, Anita D’Orazio-stipendiet till organisationen Ung i Sverige. Stipendiet instiftades under 2016 av Vänsterpartiet och Ung Vänster och går till personer och organisationer som jobbat för flyktingar och asylsökande. Stipendiet medför en summa på 10 000 kr, det skriver Ung i Sverige om på deras hemsida.

Organistionen Ung i Sverige har legat bakom den långa sittdemonstrationen som hölls i Stockholm för att stoppa alla utvisningar till Afghanistan, tillsammans med en lång lista av andra krav.

LÄS ÄVEN: Afghanledarens krav: Regeringen ska betala alla kraven

LÄS ÄVEN: Afghanska demonstranterna: Svenskar har ett ansvar att lära sig persiska och dari – ”Välkommen till det nya samhället”

Nyheter Idag har varit i kontakt med informationssekreterare och presskontakt för Ung Vänster, Elin Morén Kruth. Enligt Kruth tilldelades stipendet i år till Ung i Sverige och en läkare som jobbat med traumatiserade ungar, vars namn Kruth inte kunde minnas för tillfället. Prispengarna på 10 000 kr delades alltså mellan läkaren och organisationen Ung i Sverige.

När Nyheter Idag frågade om det är Vänsterpartiet och Ung Vänster som direkt står för stipendiepengarna och vad namnet på läkaren var bad Kruth om att få återkomma om den informationen senare. Efter några timmar fick Nyheter Idag ett mejl från Kruth om att hon inte kan hjälpa till med informationen eftersom Ung Vänster inte vill ha något samröre med Nyheter Idag.

En av talespersonerna från Ung i Sverige, Amir Nabizadeh, twittrade om organisationens tilldelning av stipendiet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag