Willys i Vivalla stänger efter flera rån

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 28 jan 2020 2020-01-28
E-post 914

ÖREBRO Matbutiken Willys i Vivalla centrum stänger efter att butiken utsatts för flera rån på kort tid. Enligt Willys presstalesperson har rånen ”påverkat processen” att stänga butiken, även om de inte är en grundorsak.

Efter att ha utsatts för tre rån på tre veckor kommer matbutiken Willys i det utsatta området Vivalla i Örebro stänga för gott på torsdag, rapporterar Nerkes Allehanda. 

Läs även: Tredje rånet på kort tid: Maskerad rånare flydde på cykel från Willys i Vivalla

Willys presstalesperson Johanna Eurén säger till SVT Nyheter Örebro att beslutet att stänga butiken i Vivalla Centrum inte fattats på grund av rånen, men att dessa skyndat på processen.

– Orsaken i grunden är att vi öppnat en annan butik i närheten. Vi har sedan dess övervägt, och nu landat i, att vi har tillräckligt många butiker i området. Sen är det naturligtvis så att rånen som de utsatts för har påverkat processen. Det är alltså inte grundorsaken, men gjort att vi landat i beslutet lite tidigare, säger Eurén till SVT Nyheter Örebro.

Personalen fick beskedet om butikens stängning i fredags, och de tillsvidareanställda kommer enligt Eurén erbjudas nya anställningar i andra butiker i området.

Lyssna: Nyheter Idag-podden med Markus Allard: ”Det är ju inte stake i dem som i Sonesson och Skånemoderaterna”

När Örebropartiets partiledare Markus Allard gästade Nyheter Idag-podden i förra veckan kom Willys i Vivalla Centrum på tal.

– Ja, Willys i Vivalla, jag tror det är tre rån nu de senaste månaderna. Eller den senaste månaden till och med, alltså det är under en väldigt kort period. Det kommer ju att sluta med att då har man inget Willys i Vivalla. Det blir bara mer och mer isolerat, sade Allard och fortsatte:

– Det är det, man måste bryta den utvecklingen och det kan man inte göra genom något konsensus-gullegull utan då krävs det ju hårda tag. Det krävs att man gör upp med de här… sakerna man inte får säga, för det är fortfarande så, att det kan anses kontroversiellt att förespråka assimilering. Fastän alla vet vilken typ av problem vi har.

Markus Allard har tidigare varit medarbetare på Nyheter Idag.

Läs även: Örebro kommuns satsning i problemområdet Vivalla: 660 000 skattekronor på ett äppelskrutt i plåt

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag